Förenade företagen ikon

Psykoterapeuter Umeå

Psykologenheten Ibu

Besökadress
Kungsgatan 48, 90326,Umeå
Verksamhetsbeskrivning

Välkommen till Psykologenheten Ibu

Allmän beskrivning

Välkommen till Psykologenheten Ibu Psykolog Umeå.

Vi strävar efter att kunna möta människor i deras specifika behov med hjälp av olika terapiformer ,en kort presentation av några av våra metoder,

Compassionfokuserad terapi : (CFT) är en KBT-terapi men med inslag från andra terapiformer. Man jobbar med tankar, känslor, beteenden och kroppen för att aktivera hjärnans trygghetssystem. I terapin tränar man bland annat på att få ett vänligare och varmare förhållningssätt till sig själv och andra. Vi arbetar här ofta med unga tonåringar som behöver återknyta kontakten till sina föräldrar bla.

EMDR : Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR) är numera en evidensbaserad och internationellt accepterad psykoterapeutisk metod för behandling av traumatiska minnen och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

EMDR är lika effektivt som kognitiv beteendeterapi. Vad som specifikt gör metoden verksam har ännu inte klarlagts.

Nyare forskning söker kartlägga ögonrörelsernas betydelse för aktivering av minnesfunktioner och påverkan på centrala nervsystemet.

Krishantering : Ett sätt att bearbeta kris är att gå igenom de olika faser som uppstår under krisen. Detta består oftast av ,reaktion, undertryckande av kris, regression,förnekelse,projicering och isolering av känslor.

Kontakta oss gärna för mer information ! Välkomna.

Övrigt
Slogan
Välkommen till Psykologenheten Ibu.
Specialitet
Psykoloterapeuter Umeå

Län Västerbottens län

Kommun Umeå

E-post ingabritt.frohm@gmail.com

Telefon 090-136226