Förenade företagen ikon

Psykolog Linneryd

Carin Gerok AB

Besökadress
SJÖVÄGEN 5 ,362 58 ,LINNERYD
Verksamhetsbeskrivning

Psykologer Linneryd. Carin Gerok - Leg Psykolog
För mer info vänligen ring

En psykolog är en person som ägnar sig yrkesmässigt åt psykologi. Psykologi är kunskapen om människans handlingar, tankar, känslor. Titeln "psykolog" är skyddad av svensk lagstiftning inom hälso- och sjukvårdens område.[1] Titeln "legitimerad psykolog" innebär att samhället garanterar att personen genomgått både en godkänd utbildning samt den praktiska träning som krävs för yrkesutövningen.

Psykolog versus psykiater

En psykolog skall inte förväxlas med titeln psykiater som syftar på en läkare med specialistkompetens i ämnet psykiatri. Psykologens kompetens spänner över olika kunskapsfält: naturvetenskapliga såväl som samhällsvetenskapliga. Psykologiska utredningar är något som särskiljer psykologens från psykiaterns arbetsuppgifter, där den senares fokus oftast men sällan enbart ligger på medicinska aspekter på människans psyke. Både psykologer och psykiatriker kan med vidareutbildning bli legitimerade psykoterapeuter och arbeta med psykoterapi. Både för psykologer och psykiatriker är författande av utlåtanden och intyg viktiga arbetsuppgifter.

Den kliniska psykologins vetenskapliga grund

Den akademiska psykologin baseras på olika teorier och modeller som prövas och korrigeras genom grundforskning inom olika psykologiska ämnesområden: utvecklingspsykologi, socialpsykologi, emotionspsykologi etc. En ökande del av den kliniska (patientrelaterade) psykologin vilar också på en vetenskaplig bas.Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) är den statliga myndighet som sammanställer och utvärderar forskning av såväl medicinsk som psykologisk behandling. I Sverige förekommer för närvarande en livlig diskussion mellan företrädare för skilda psykologiska behandlingstraditioner. Psykologer arbetar självständigt eller i team med andra yrkesgrupper som läkare, arbetsterapeuter, sjukgymnaster m fl.

Allmän beskrivning

Carin Gerok AB, Leg Psykolog

Leg psykolog med särskild erfarenhet av relationer inom familjen.

Handledning och samtalsstöd, till enskilda och personalgrupper.
P.adress: Sjöv. 5, 360 24 LINNERYD
B.adress: Sjöv. 5, LINNERYD

Tel: 0705-73 41 10

Övrigt
Slogan
Välkommen till Carin Gerok - Leg Psykolog. Psykologer Linneryd
Specialitet
Psykologer Linneryd, Psykologer

Län Kronobergs län

Kommun Uppvidinge

Telefon 047034110

Mobil 070-5734110