Förenade företagen ikon
Besökadress
Sunnerstavägen 58,186 70,BROTTBY
Verksamhetsbeskrivning

Välkommen till Flexénita AB. Kognitiva Funktionshinder Stockholm

IT teknik för personer med kognitiva funktionshinder i skola och arbetsliv.

Flexénita betyder Flexibelt, Enkelt IT arbete. Vi erbjuder tjänster, produkter och anpassningar som underlättar i studie och arbetssituationer för personer med kognitiva funktionsnedsättningar. De personer vi vänder oss till har ett neuropsykiatriskt funktionshinder, är utvecklingsstörda, har en förvärvad hjärnskada eller annan kognitiv nedsättning.

Våra anpassningar bygger på enkla, konkreta, tydliga och flexibla IT-lösningar som kan formas visuellt med symboler och bilder, men också med stöd av text och ljud. Flexénita erbjuder föreläsningar, utbildning och anpassningar med olika applikationslösningar där olika hjälpmedel ger stöd vid kognitiva svårigheter.
Motto: Gör det svåra enkelt – Det ger nytta för alla!

Visst vore det en stor utmaning att kunna använda och anpassa IT-hjälpmedel för att göra arbetsuppgifter och studier enkla, tydliga och användvärda? Med resultatet att du eller en annan person lättare når sina mål.
Du har kanske en produkt du inte vet hur du kan använda fullt ut? Du har en ny arbetsuppgift du behöver förenkla, men inte vet hur?

Du söker kanske en speciell produkt för ett speciellt ändamål? Eller du kanske bara vill finna nya tips och idéer? Ja, då kan vi med vår långa erfarenhet om funktionshinder, teknikens möjligheter och miljöns krav, hjälpa dig att hitta metoder, anpassningar, datorprogram eller hjälpmedel som passar dina önskemål.

Nu är du förstås nyfiken på att få lite exempel på; hur man kan anpassa arbetsuppgifter? vilka hjälpmedel som finns? vad man behöver tänka på? vad som finns inom olika branschområden?

Kompenserande datorprogram och individuella anpassningar ger personer med kognitiva funktionsnedsättningar ett större utbud av möjligheter till arbete eller studier. De exempel vi visar, vänder sig till dig som exempelvis är utvecklingsstörd, har ett neuropsykiatriskt funktionshinder, en förvärvad hjärnskada eller annan kognitiv nedsättning. Du går i skola, har sysselsättning i kommunal-, landstings-, eller privat regi, men också till dig som är på väg till eller är verksam på öppna marknaden.

Vi vänder oss också till dig som har ansvaret att vägleda personer vidare ut i arbetslivet så långt det är möjligt. Våra samarbetspartners idag är företag, kommuner, landsting, AMS och organisationer där vi också är involverade i olika projekt. För att visa vad vi menar; klickar du på länken nedan.

Gilla oss på Facebook för att lära dig mer om kognitiva funktionshinder

Välkommen till : www.digitalhalsan.se
Ger dig kunskap till bättre hälsa, ekonomi & tid att jobba hemifrån





Allmän beskrivning

Kort om företaget Flexénita

I slutet på 1998 startade jag företaget Flexénita för att få möjlighet att arbeta vidare och utveckla idéer kring området Teknik och Funktionshinder. Jag som driver företaget heter Susanne Barkvik och bor med familj norr om Stockholm. Sedan 1979 arbetat med människor med funktionshinder i olika verksamheter. Stor del av den tiden har jag arbetat inom habiliteringen med barn och vuxna personer med utvecklingsstörning.

1988 blev jag utexaminerad arbetsterapeut och fortsatte min bana i en privat omsorgsverksamhet med industriell inriktning. I mitt arbete som arbetsterapeut ingår anpassningar av olika karaktär, som skall vara funktionella för personer med funktionshinder. Under denna period växte mitt intresse för förhållandet mellan teknik och människor. När datorn introducerades i dessa verksamheter fördjupades mitt intresse för datoranpassningar ytterligare, vilket sedan ledde till projektledning kring informationsteknologi.

Referensområden med min medverkan

1995 - 2001 projektledare inom olika IT-projekt. Ett bidrag från Hjälpmedelsinstitutet och ett innovationslån från Stiftelsen innovationscentrum(SIC) gjorde mitt fortsatta arbete möjligt. Idag är jag konsult med inriktning IT - anpassningar på arbetsplatser och i skola samt verksamhetsutveckling i olika kommuner. Delar av tiden är jag är ute på fältet och arbetar som arbetsterapeut inom olika verksamhetsområden.

Mellan åren 2001 fram till och med 2009 har och pågår bla. uppdrag för olika kommunala och privata dagliga verksamheter inom LSS, AMS Iris Hadar mfl. Sedan 2001 sitter jag som styrelsemedlem i FKS, Föreningen för Kognitivt stöd. I FKS sitter jag som representant i standardiserings projektet Bildsymboler för många fler. Mellan 2005 -2006 är jag samarbetspartner i utvecklingen av kvalité och enkätverktyget Pict-O-Stat. Under 2006 genomförde jag en Kartläggning av tillgänglighet till bildsymboler på uppdrag av Hjälpmedelsinstitutet. Flexénita medverkar i projektet Unik-Sär IUP. Under 2006 utökar jag produktutbudet genom att bli återförsäljare av Visuella Kassan och var med i lanseringsfasen av MemoComai. Flexénita medverkar i ESF- projekt "Arbetsrehabilitering för personer med Asperger och ADHD".

Övrigt
Slogan
Välkommen till Flexénita AB. Kognitiva Funktionshinder Stockholm
Specialitet
Kognitiva Funktionshinder Stockholm

Org.nr 5569232167

Län Stockholms län

Kommun Vallentuna

E-post info@flexenita.se/ susanne.barkvik@flexenita.se

Telefon 08-51241803

Hemsida http://www.flexenita.se

Mobil 070-5349017